De Gazelle bouwt nog steeds op routinier Niels Rijnders.

Hij is na al die jaren nog net zo belangrijk als voorheen. ,,Toen ik 25 was, dacht ik: nog een jaar of drie, dan heb ik het wel gezien en is het mooi geweest. Nu zijn we veertien seizoenen verder en loop ik hier nog steeds.”

Een aantal jaar geleden was de inmiddels 39-jarige Rijnders al van plan om te stoppen. Na avonturen bij CSV Apeldoorn en Colmschate is de boomlange spits al jarenlang basisspeler in het zwart-rode tenue van De Gazelle. Toch is het na dit seizoen echt tijd om de schoenen aan de wilgen te hangen. ,,Door die coronatoestand heb ik niet mooi afscheid kunnen nemen. Ik dacht: zolang ik nog even fit mag blijven, ga ik er een mooi seizoen van maken. Hierna is het wel echt mooi geweest.”

Een aantal jaar geleden heeft Rijnders met huidig hoofdtrainer Joost ter Stege een trainerscursus gedaan. Daar moest hij destijds noodgedwongen mee stoppen vanwege zijn werk als accountmanager. Nu is hij alsnog in de dug-out te vinden naast Ter Stege, maar dan als speler. Of hij er ooit als trainer terug te vinden is, sluit hij niet uit. ,,Op zich zou ik het best leuk vinden. Maar als je dat gaat doen, moet je er wel echt staan en alles kunnen geven. Op dit moment ben ik helaas nog te druk met werk.”

Vuurwerk:
Rijnders mocht met zijn ploeg tegen IJsselstreek gaan uitvechten wie zich de beste Deventer ploeg uit de vierde klasse mag noemen. De toeschouwers zagen dat De Gazelle de dominante ploeg was en met 3-1 won.

Dylan Kobussen kopte vlak voor én vlak na rust raak. Daarna werd de wedstrijd in het slot gegooid door veteraan Rijnders. Een rode kaart voor Yordi Floors en een benutte penalty van Mitchel Kiffen luidde geen slot- offensief in. Zo trokken de zwart-roden aan het langste eind.

Ter Stege was gelukkig: ,,We hebben de wedstrijd gewonnen op strijd, ik ben hartstikke tevreden. Ook heerlijk dat good old Niels weer een goal maakt. Hij is belangrijk in de kleedkamer, maar ook belangrijk als mens. Iedereen wil echt voor hem werken. Ieder jaar krijgen we nieuwkomers, maar op hem kan je altijd bouwen.”

Bron: De Stentor Deventer Dagblad
Daan Biesterbos