De Gazelle en IJsselstreek moeten op herhaling na gestaakte wedstrijd.

De Gazelle en IJsselstreek hebben gisteren helaas de wedstrijd niet tot een goed einde weten te brengen. De scheidsrechter besloot tot ieders verbazing de wedstrijd voor de 2e keer en nu definitief te staken.

IJsselstreek was vanaf de aftrap de bovenliggende partij maar kreeg een helpende hand toegestoken bij een onterecht gegeven vrije schop waaruit na een voorzet werd gescoord. Dit alles in de 3e minuut. Toen een kwartier later een strafschop werd gegeven aan IJsselstreek zag het er donker uit voor de Rood-Zwarte manschappen van De Gazelle. Dankzij een geweldige redding van doelman Wouter van Benthem bleef echter de stand zoals die was.

De spaarzame uitbraken van De Gazelle waren niet van gevaar ontbloot. Zo kreeg Bobby een behoorlijk kans op de gelijkmaker maar nu was het de doelman van IJsselstreek die redding bracht. Even later was het wel raak. Vanuit vermeend buitenspelpositie was het good old Niels Rijnders die de gelijkmaker produceerde. De assistent scheidsrechter van IJsselstreek vlagde voor buitenspel maar de scheidsrechter negeerde het signaal, ook na overleg met zijn assistent.

De wedstrijd werd even wat onvriendelijker en vanwege onduidelijke beslissingen van de scheidsrechter waren het de “kenners” vanaf de kant die van alles en nog wat riepen. Hierop besloot de scheidsrechter de wedstrijd (tijdelijk) te staken. Na een tiental minuten werd de wedstrijd hervat en gebeurde er nagenoeg niets meer.

Na de pauze was het éénrichtingsverkeer naar het doel van De Gazelle. De verdediging onder aanvoering van de onmisbare Jeremy en de sterk keepende Wouter moesten de nodige kansen toestaan maar wonder boven wonder wist IJsselstreek niet te scoren. Na een rode kaart voor een IJsselstreekspeler leek De Gazelle het wat makkelijker te krijgen maar niets was minder waar. IJsselstreek bleef de aanval zoeken en de uitbraken van De Gazelle werden steeds sporadischer.

Rond de 28e minuut was een overtreding op een IJsselstreekspeler de aanleiding tot definitieve staking. Terwijl de verzorger bezig was de speler op te lappen werd er van alles en nog wat geroepen richting de scheidsrechter waarop hij de wedstrijd staakte. Daarbij vriend en vijand verbazend achterlatend.

Zowel De Gazelle als IJsselstreek hebben er alles aan gedaan om de scheidsrechter tot andere gedachten te brengen maar de leidsman was onvermurwbaar.