Een goede vriend is niet meer.

Gisteren kregen we te horen dat Jaap is overleden. Jaap Kramer, geen lid, geen sponsor, maar wel een zeer gewaardeerde en graag geziene gast in ons clubhuis.
 
Met de regelmaat van de klok, zowel bij wedstrijden als bij activiteiten was Jaap er. Altijd in voor een praatje, mooie verhalen vertellend vanuit het verleden en ondanks zijn leeftijd begaan met zijn en onze toekomst. Toen zijn lieve vrouw een aantal jaren geleden kwam te overlijden hoefde het voor Jaap ook niet meer zo nodig liet hij weten. Ik kom thuis en ben alleen aldus Jaap.
 
Ondanks het zichtbare verdriet wist Jaap andere mensen in zijn omgeving, en dan praten we voornamelijk over de periode dat hij in ons clubhuis aanwezig was, blij en vrolijk te maken. Karakteristiek met zijn hoedje en immer nadenkende blik wist hij iedereen voor zich in te nemen.
 
In en met Jaap verliezen we een markante maar vooral zeer geliefde persoonlijkheid. We gaan je missen Jaap, maar jij bent weer een gelukkig mens want je gaat daar naar toe waar je zo graag heen wilde, je lieve vrouw Aukje.
Bon voyage.