Goede overwinning De Gazelle 1 tegen ZVV ’56 1.

Het vlaggenschip van De Gazelle heeft vanmiddag een uitstekend resultaat behaald in Apeldoorn tegen ZVV ’56.

In het begin van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat het een gemakkelijk middagje zou worden voor de manschappen van trainer Joost. De beginfase was voor de gastheren en moest De Gazelle alle zeilen bijzetten om niet tegen een achterstand op te lopen. Geheel onlogisch was dit niet gezien de vele noodgedwongen mutaties door de nodige blessures.

Nadat achterin de zaak op orde was gebracht onder aanvoering van uitblinker Stefan Stegehuis, die na langdurig blessureleed zijn rentree weer maakte, zocht de Gazelle de aanval. Nadat eerst nog een bal van Sven Raats van de doellijn was gehaald in de 22e minuut en ZVV in de tegenaanval een grote kans gestopt zagen door Wout was het dezelfde Sven Raats de 0-1 binnenschoot na een knappe actie van Joël. Joël zelf was verantwoordelijk voor de 0-2 in de 35e minuut, ditmaal na een sterk optreden van Sven Kelder. Dit was tevens de ruststand.

Direct na de aftrap, de wedstrijd was nog geen 30 seconden onderweg, lanceerde Bailey een geweldige voorzet die op sublieme wijze door Bobby werd binnengekopt, 0-3. ZVV, dat al met 3 spitsen was gaan spelen, ging opportunistisch de lange bal hanteren in de hoop zo gevaar te stichten in de verdediging van De Gazelle. Bijna had deze strijdwijze succes, niet zozeer door kundigheid van de voorwaartsen van ZVV maar door knullig balverlies van de verder prima spelende Freddy. Ook in deze situatie stond de verdediging haar mannetje en was het Jeremy die voor eliminatie van het gevaar zorgde.

Naarmate de wedstrijd vorderde en er de nodige wissels hadden plaatsgevonden vloeiden de krachten weg bij ZVV en bleef De Gazelle voetballend makkelijk overeind. Het slotakkoord was voor Joël, die met een halve stift en een halve lob de doelman van ZVV het bod in stuurde en zo de 0-4 eindstand op het scorebord liet aantekenen. De wedstrijd stond onder leiding van de heer D. Scholten die een uitstekende wedstrijd floot en na afloop de complimenten van zowel de winnende als verliezende partij in ontvangst mocht nemen.