Knappe overwinning De Gazelle 1.

De Gazelle 1 heeft gisteren een knappe overwinning behaald op Sportlust Vroomshoop. Met een 4-2 nederlaag moest de club uit Vroomshoop de thuisreis aanvaarden.

Gewaarschuwd voor de speelstijl van de gasten, die vorige week van onze goede buren Davo met 6-0 hadden gewonnen, begon De Gazelle sterk aan de wedstrijd. Ondanks de vele blessures en afwezigen waren de manschappen van trainer Joost gelijkwaardig aan de tegenstander. Gezegd moet worden dat de gasten elkaar wat makkelijker konden vinden in het spel en lieten met name de nummer 7 en 14 zien meer in hun mars te hebben dan het niveau van de 4e klasse.

De 1-0 was een pareltje van David, die op fabelachtige manier de doelman van Sportlust verschalkte met een lob vanaf een meter of 20. Na de achterstand moest Sportlust wat meer uit hun verdedigende stelling kruipen en dat resulteerde uiteindelijk in de 2-0. Een goed uitgevoerde counter leverde een strafschop op omdat een speler van De Gazelle werd aangetikt op het moment dat hij de 2-0 wilde binnenschieten. David wist met dit buitenkansje wel raad en stuurde de keeper met een sublieme strafschop het bos in.

Een minuut of 5 na de 2-0 stond de 2-1 op het scorebord. Een ook dit doelpunt was van ongekende schoonheid. Doelman Steven werd, net als zijn collega aan de andere kant, verrast door een perfect uitgevoerde lob.

Na de rust had De Gazelle de wedstrijd vooral verdedigend beter onder controle en wist Sportlust zich minder te bedienen van hun favoriete spelletje, razendsnel omschakelen en counteren. Nadat Caron met een uiterste krachtsinspanning de bal nog van de lijn wist te halen, anders had het 2-2 gestaan, viel even later aan de andere kant de 3-1. Een frommelgoal, wat kunnen deze soms mooi zijn, betekende in principe de genadeklap voor Sportlust. Bobby wist de bal het laatste zetje te geven. Toen nog geen 3 minuten later de 4-1 viel leek het doek gevallen. De ingevallen Dylan, die na veel blessureleed op de weg terug lijkt, scoorde de 4-1. Sportlust rechtte echter nog 1 keer de rug en zo stond na 66 minuten de eindstand van 4-2 op het scorebord.

Zo behaalde De Gazelle de 1e overwinning van het (beker)seizoen. Ietwat geflatteerd, maar zeker niet onverdiend.