Nieuwjaarsreceptie druk bezocht.

De nieuwjaarsreceptie van De Gazelle gistermiddag is na een onderbreking van 2 jaar door coronamaatregelen bijzonder goed bezocht.
Om 10.30 uur werd aangevangen met het traditionele ontbijt. Een ruime keuze aan broodjes en beleg met als kers op de taart de heerlijke vers gebakken eitjes van Hans Romeijn, de aanwezigen lieten het zich goed smaken.

Om 12.30 uur begon de wedstrijd tussen oud 1e elftalspelers met als technische en medische staf Frank Haarman, Dennis Dijkhuis en Joop Zomer en de huidige selectie met als technische staf Herman Harleman, Marco Soer en Patrick Soer. Onder de bezielende leiding van scheidsrechter Sterling en zijn assistenten Ben Pasman en Patrick Soer werden de aanwezige toeschouwers getrakteerd op een heerlijke pot voetbal. De wedstrijd was nog geen 5 minuten onderweg of de bal belande op de stip na een overtreding van één van de verdedigers van het huidige 1e.

Ton Bongers, speciaal het veld ingewisseld voor het nemen van de strafschop, keek met een verbaasde blik richting de bal. Scheids, klopt het dat er geen veter in de bal zit? Ja Tonnie, dat klopt aldus de scheids, dat ding hebben ze er 30 jaar geleden ongeveer uitgehaald! Kun je nagaan scheids hoe lang ik al niet meer gevoetbald heb. Een overbodige opmerking, omdat één van zijn medespelers Tonnie erop wees dat de doos nog om zijn voetbalschoenen zat.
Vol vertrouwen nam hij plaats achter de bal om, gehinderd door diezelfde doos, een rolletje los te laten die zijn weerga niet kende. Doelman Wouter lag al in de verkeerde hoek maar kon opstaan en vervolgens naar de andere hoek duiken. Om even een indruk te krijgen hoe deze strafschop om zeep werd geholpen.
De huidige selectie putte moed uit deze meevaller en in no time werd er aan de andere kant gescoord. Nadat Tonnie terug werd gewisseld, inderdaad hij mocht weer op de bank plaatsnemen, zag je dat de oudjes er weer in gingen geloven. Binnen het half uur stond het dan ook 1-1 na een weergaloze actie van oud trainer Joost ter Stege. Omdat ook de selectie van trainer Harleman nog een keer scoorden was de ruststand 1-2.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Een makkelijk voetballend oud 1e tegen een op de counter loerend 1e. Nadat good old Niels Rijnders (daarom speelde hij ook met de oudjes mee) in de 16 werd gevloerd ging de bal wederom op de stip. Adje van Zon ontfermde zich over dit buitenkansje en schoot feilloos binnen, 2-2. Omdat assistent scheidsrechter Ben Pasman geblesseerd raakte werd deze vervangen door Ryan Haarman, een jong aanstormend talent. Uit het niets wist het 1e 2-3 te scoren en door een makkelijk gegeven strafschop (naast scheidsrechter bleek de leidsman van dienst ook de verzorger van het huidige 1e te zijn) was het Davy Bongers die de 2-4 eindstand op het virtuele scorebord verzorgde. Het zelfvertrouwen waarmee hij achter de bal ging staan na deze eerst opgeëist te hebben en het gemak waarmee hij Roberto het bos in stuurde, absolute klasse!

Zoals eerder geschreven, een zeer drukke en gezellige nieuwjaarsreceptie volgde om 14.30 uur. Omdat er 2 jaar geen receptie was gehouden betekende dit een inhaalslag wat betreft het onderscheiden van jubilarissen.

Voordat hier mee begonnen werd was het eerst de beurt aan Eppie Roelofs. Vergezeld door zijn lieftallige Carla. werd Eppie in het zonnetje gezet vanwege zijn geweldige inzet om het clubhuis te transformeren naar de staat waarin deze nu is. Tijdens de lockdown door corona is Eppie zo ongeveer dag en nacht bezig geweest om het clubhuis een totaal nieuw gezicht te geven. Zonder anderen tekort te willen doen, want zo is ook de nodige schilderwerk geweest, kregen de wanden een prachtig decor en werd er een nieuwe vloer gelegd, was het een verademing om het enthousiasme van Eppie te zien.

Voor 25 jaar lidmaatschap werden de volgende leden onderscheiden in woord en gebaar door voorzitter Hans Teunissen, 2e secretaris Richard van den Berg en penningmeester John Appelo: Ron Arendsen, Edwin Hutten, Jurgen en Dennis Bolink. Jaap Kooistra kon vanwege fysiek ongemak niet aanwezig zijn maar krijgt ook een speldje voor 25 jaar lidmaatschap.

40 jaar lid zijn Ben Pasman en Hans Teunissen die hiervoor een speldje in ontvangst mochten nemen. Daarna was het de beurt aan Geke Frijlingh die al 50 jaar op de ledenlijst staat. Oud voorzitter Gunther Kropp, die nog even de microfoon ter hand nam, wat leuke ouder herinneringen ophaalde en een enveloppe met inhoud overhandigde, werd gehuldigd voor 60 jaar lidmaatschap. Voor Martin Haarbrink en Boy Sterling lag er een speldje te wachten voor maar liefst 65 jaar lidmaatschap. Al met al een indrukwekkende lijst met mensen die al zo lang trouw zijn aan De Gazelle.

Van alle jubilarissen zijn foto’s gemaakt en deze zullen, net als van de receptie, de wedstrijd en het ontbijt, op facebook geplaatst worden.