Nieuws omtrent de genomen maatregelen en verruimingen voor sportverenigingen.

Maatregelen gecommuniceerd door de KNVB:

Na de aangekondigde versoepelingen per 19 mei 2021 zijn dit de meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal:
Wedstrijden van alle amateurcompetities zijn tot nader order niet toegestaan.

Spelers vanaf 27 jaar mogen trainen in groepen van 30 personen en met onderling 1,5 meter afstand.
Voor jeugd en jongvolwassenen t/m 26 jaar geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.

Op sportaccommodaties die alleen open zijn voor sporters en benodigde vrijwilligers mogen de buitenterrassen onder voorwaarden open voor degenen die op de accommodatie aanwezig mogen zijn.

Alle kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.

Tot zover de berichtgeving van de KNVB.

Vanuit het bestuur is het besluit genomen om voorlopig nog even te wachten gebruik te maken van de regeling om een buitenterras te openen. Een grote rol in deze beslissing is dat er, voor zover daar ruimte voor is rondom ons clubhuis, er veel mensen teleurgesteld moeten worden omdat er maximaal 50 personen (en dan alleen degene die getraind heeft of betrokken is bij een activiteit) ontvangen mag worden.
Deze mogen met maximaal 2 personen aan een tafel zitten, in onze ogen een ondoenlijke zaak. Het zou betekenen dat alles zich buiten het clubhuis af speelt.

Hoe teleurstellend het ook is, we wachten op verdere versoepelingen. Dat we ook weer gebruik kunnen maken van ons clubhuis. Dat we daar weer, al is het op 1.5 meter, een biertje of een glaasje fris met elkaar kunnen drinken.

Normaal gesproken zijn de volgende verruimingen in de 2e week van juni. De overheid heeft aangegeven, dat als de cijfers harder dalen dan verwacht, er mogelijk eerder groen licht wordt gegeven voor opening van sportkantines.

Wij hopen jullie allemaal zo spoedig mogelijk te mogen begroeten in ons clubhuis (en buitenterras).
Bestuur v.v. De Gazelle.