Plichtmatige overwinning De Gazelle 1.

De Gazelle 1 heeft gistermiddag een plichtmatige overwinning behaald op TKA uit Apeldoorn.

Vanaf minuut 1 was duidelijk dat de gasten uit Apeldoorn het niet zouden redden deze middag. Zonder zich noemenswaardig in te spannen liet de Rood Zwarte brigaden de bal rond gaan en was het wachten op de 1e treffer. Deze viel in de 16e minuut en was ongekende schoonheid. Vanuit zijn ooghoek zag good old Niels de keeper te ver voor zijn doel staan en met een geweldige lob verschalkte hij deze.

Nog geen minuut later stond de 2-0 al op het scorebord. Sven Raats haalde verwoestend uit en de bal verdween strak in de kruising. TKA wist niet waar het moest zoeken en werd van kastje naar de muur gestuurd. In de 25e minuut was het wederom Niels die met een kopbal vanuit een corner de 3-0 binnen kopte. Na een “droogte aan doelpunten” mocht Bobby, die weer bijna terug is op zijn oude niveau, in de 44e minuut vanaf de 11 meterstip aanleggen na hands van een speler van TKA. Dit betekende de 4-0 ruststand.

Na de rust werd het allemaal wat gezapiger. De Gazelle hoefde niet zo nodig en TKA kon niet beter. Het wachten was op doelpunten omdat De Gazelle de kansen aaneen bleef spelen. Deze viel na 57 minuten toen Bobby een vloeiende aanval doeltreffend afrondde. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam TKA conditioneel steeds meer in de problemen. Toch duurde het tot de 84e minuut voordat Niels zijn hattrick kon laten aantekenen.

Geïnspireerd door zijn aanvoerder was het Bobby die deze middag ook met een hattrick van het veld ging na de 7-0 tegen de touwen te hebben geschoten. Het slotakkoord was voor Sven Raats, die zich revancheerde van zijn mindere optreden van vorige week en zijn 2e doelpunt van de dag maakte. Aan de 8-0 mag niet teveel conclusie verbonden worden, daar was de tegenstand te weinig voor vandaag.

Rest te vermelden dat er een uitstekende scheidsrechter, de heer Rouwenhorst, over het veld liep die de wedstrijd volledig onder controle had en die de kaarten niet nodig had om zijn gezag te laten gelden.