De Gazelle sponsort KIKA voor, tijdens en na de wedstrijd tegen Broekland.

Het idee hierachter is het tragische verhaal vorige week maandag in het Deventer Dagblad n.a.v. de wedstrijd Broekland 1 – Raalte 1.
 
Het is een zin die telkens maar blijft terugkomen in Broekland rond de derby tegen SV Raalte in de vierde klasse: ‘met mekaar, deur mekaar en veur mekaar.’ Een in 1-1 geëindigde wedstrijd die in het teken staat van KIKA, vanwege de ziekte van de zoon van vaste grensrechter Henry Borkent.
 
Voorzitter van de voetbalafdeling in Broekland Bert Hekman begint zijn speech met de woorden: ,,Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven.” Nergens was dat duidelijker dan in Broekland. De derby tegen de grote buurman Raalte, normaal gesproken het hoogtepunt van het sportieve jaar bij de voetballers, is dit jaar net even iets anders. Nog steeds zoals altijd op de zaterdagavond, met een volkszanger erbij, maar er wordt dit jaar ook gespeeld voor een ander doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor KIKA. Dit gebeurt door meer entreegeld te vragen, een loterij te organiseren en ook de club Broekland levert zelf een bijdrage. Het initiatief werd genomen door de mannen van het eerste elftal toen ze hoorden dat de ziekte was teruggekomen bij de vijftienjarige zoon van hun vlagger.
 
Borkent, en man met een vrolijke vriendelijke uitstraling en een petje over zijn blonde kop, vertelt er zelf over. ,,Ik zou afgelopen september de marathon van Berlijn lopen voor KIKA, maar een week daarvoor hoorden we dat mijn zoon weer uitzaaiingen had. Dan moet je er voor hem zijn. De marathon heb ik afgeblazen. Nu ga ik dat volgend jaar doen.”
 
Het bestuur van De Gazelle heeft besloten voor deze wedstrijd GEEN entreegeld te vragen maar doet een oproep aan iedereen die komt kijken, ook aan de eigen leden, om een VRIJWILLIGE bijdrage te storten in de daarvoor bestemde bus of doos.
Alle kleine beetjes helpen om deze ziekte die zoveel impact heeft op een gezin of familie, te bestrijden. JIJ helpt toch ook mee?
 
Het bestuur heeft besloten om namens de club een bedrag te geven en hopen dat dit goede navolging vindt door zowel de selectie, leden als toeschouwers. Laten we de familie Borkent een hart onder de riem steken, ze kunnen in deze moeilijke tijden alle steun goed gebruiken.