FC Update De Gazelle 27 juni 2020.

Van de KNVB ontvingen wij het volgende schrijven, waarvan de belangrijkste punten worden weergegeven. Voor een volledig verslag verwijzen we naar:

https://www.knvb.nl/samenvooruit

Beste bestuurder,
Een groot compliment aan iedereen! Dankzij ieders inspanningen waren de gisteren aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen mogelijk. Hiermee komt de start van het nieuwe voetbalseizoen een flinke stap dichterbij. Vanaf 1 juli vervallen de beperkingen op het veld om te voetballen voor alle categorieën én kunnen de clubs weer bezoekers en toeschouwers op hun accommodaties ontvangen. Globaal komt dit laatste erop neer dat heel veel weer mag mits men zich strikt blijft houden aan wat premier Mark Rutte de basisregels noemt, waaronder de 1,5 meter afstand houden, vaak de handen wassen, drukte vermijden en thuisblijven als je ziek bent.
Om de sportkantines weer ‘coronaproof’ te maken moeten de richtlijnen vanuit de Koninklijke Horeca Nederland gevolgd worden. Deze richtlijnen vind je hier:

https://www.khn.nl/kennis/protocol-heropening-horeca-

Als laatste hierover nog een waarschuwing. Nu we allemaal weer zonder de eerdere restricties mogen voetballen, is het erg aantrekkelijk om bijvoorbeeld zo snel mogelijk oefenwedstrijden te gaan spelen.
Voor sommige oefenwedstrijden is sowieso een vergunning nodig en dat kan – zoals gisteravond gezegd – wel eens zo’n 6 weken duren.
Daarnaast is het voor senioren ook niet verstandig. Tot 1 juli moet nog met 1,5 meter afstand van elkaar worden getraind en dan is een week later een volledige wedstrijd spelen echt te belastend. Dat is vragen om blessures. Omdat de meeste spelers nog nooit zo lang stil hebben gestaan als de afgelopen maanden, adviseert onze medische staf een periode van 6 tot 8 weken voor een gedegen opbouw richting toernooien en oefenwedstrijden. Gebruik de zomer dus vooral om gezamenlijk weer wedstrijdfit te worden, zodat je bij de start van het seizoen niet geblesseerd langs de kant zit.

Start seizoen 2020/’21

Als gevolg van de aangekondigde besluiten van het kabinet kunnen we duidelijkheid geven over de start van de (beker)competitie. Vanwege de versnelde versoepeling van de maatregelen betekent dit voor de competities in het amateurvoetbal dat deze allemaal nagenoeg kunnen starten op de reguliere data in de speeldagenkalender (klik hier). De komende dagen werken we aan een concrete uitwerking hiervan en komen we hierover met officiële berichtgeving.
Tot zover deze nieuwsupdate. Veel succes de komende periode met het ingaan van deze nieuwe fase voor het voetbal. Blijf gezond en let op elkaar!
Met sportieve groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND
Jan Dirk van der Zee
Directeur-bestuurder amateurvoetbal