Nieuwe warme inloopshirts selectie.

Van Mourik Verf & Wand is de trotse sponsor van de nieuwe warming up shirts van onze selectie. Naast het sponseren van de warming up shirt, prachtige warme truien, ideaal nu we de koude maanden tegemoet gaan, zijn Carla en Sylvia, eigenaressen van Van Mourik, ook sponsor van een reclamebord.
 
We voelen ons thuis bij De Gazelle aldus Sylvia en Carla. Wanneer we bij een activiteit of een wedstrijd komen kijken is het alsof we in een “warm bad stappen”.
 
De bron van onderstaand verhaal is van Nieuwsindebuurt.nl.
 
Van Mourik Verf & Wand is al jarenlang gevestigd aan de Boxbergerweg 82. In 2015 hebben de twee dames Silvia Sanders en Carla Westerbeek de zaak van Ton van Mourik overgenomen. In de loop der jaren is er in de winkel veel veranderd. ”Het is van oudsher een verfwinkel, maar we richten ons nu veel op behang, vloeren, gordijnen, zonnewering en autolak.”
 
Less is more.
De ruim opgezette winkel van 650 m2 (!) biedt veel mogelijkheden. En dat is soms lastig, want met keuze uit honderden opties krijg je keuzestress. ”Bij ons is het motto ‘less is more’. Dus we gaan van 8 naar 6 merken. We laten wat meer zien van één merk, zo hebben we bij de gordijnen een hoofdmerk: Home Made By. Het maakt het overzichtelijker en je hebt minder kans op keuzestress”, legt Carla uit.
 
Kleurenheks.
De twee dames zijn collega’s, maar ook partners. ”We zijn al heel lang bij elkaar zeg ik altijd, haha. Sinds ’83, dus bijna 35 jaar”, vertelt Silvia lachend. Ze zijn niet bang voor een uitdaging, want voordat ze deze zaak overnamen, hebben ze 5 jaar lang hun eigen fitnesszaak gehad. Voor Silvia is de winkel bekend terrein, want ze werkt al 32 jaar in deze winkel. Carla heeft hiervoor 27 jaar in de supermarkt gewerkt. De taken zijn goed verdeeld. ”Carla helpt in de winkel, maar doet ook de administratie, want cijfers zijn niks voor mij. En ik ben de kleurenheks hier in huis. Kijk, daar staat ook mijn heksenhoed. Kleuren mengen is mijn domein. Ik ben een expert in het zoeken van de juiste kleur autolak. Ze komen hier letterlijk met losse auto-onderdelen de winkel inlopen.”
 
Silvia: ”Ik ken de winkel op mijn duimpje. Ik vloog hier – met 20 jaar – als broekie in. Vroeger vonden mannen het nogal wat om door een vrouw in de winkel geholpen te worden. Ze zeiden dan: nee, ik wacht wel tot je baas weer terug is. Of bij de kassa nog eens vragen: dit is wel de goede grondverf hè? Dat was niet echt leuk nee, maar ik ben toch altijd gebleven. Waarom? Ik ben gewoon ontzettend eigenwijs. En tijden zijn veranderd, we runnen de winkel nu gewoon met drie vrouwen! Vanaf het moment dat mensen de sleutel van hun nieuwe huis krijgen, proberen wij ze van a naar b te helpen. Van jouw huis een thuis maken is ons belangrijkste doel, dus bieden we goede service. Op het gebied van advies, maar ook een dienst na verkoop. We hebben naast een medewerker in de winkel ook nog twee zzp’ers. Zij kunnen meten, monteren, ophangen en leggen. De één legt de vloeren en de ander is verantwoordelijk voor de zonnewering en de gordijnen. Zo heb je het hele plaatje compleet.”
Overige foto’s staan op de facebookpagina van De Gazelle.